Na vsebino

Kacin: Ob 2956 testiranjih potrjenih rekordnih 411 primerov okužb

Po besedah vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina je bilo v soboto po 2956 testiranjih potrjenih rekordnih 411 primerov okužbe. Kacin je ob tem pozval, naj bo nedelja "dan za razmislek, spoznanja in solidarnost".

Že pred objavo uradnih podatkov je vladni govorec Jelko Kacin tvitnil, da smo v soboto v Sloveniji prvič presegli mejo 400 okužb. Kasneje je v še enem tvitu zapisal, da je ob rekordnem številu potrjenih primerov, najvišji tudi delež pozitivnih testov. V soboto naj bi bilo ob 2956 testiranjih namreč potrjenih 411 primerov okužb, kar predstavlja 13,9-odstotni delež.

"Novoobolelih je več kot 400. Vse več nas osebno pozna ljudi, ki so zboleli. Nedelja, dan za razmislek, za spoznanja, za solidarnost, za dosledno spoštovanje omejitev in priporočil NIJZ. Pazimo nase in svoje bližnje, na vse, mnogi so v stiski, pokličite jih," je ob tem pozval Kacin.

Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, je bilo v soboto rekordno. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo hospitaliziranih 149 bolnikov V prvem valu se je v slovenskih bolnišnicah največ bolnikov s covidom-19 zdravilo 30. in 31. marca, in sicer 119.

V petek so potrdili 16 novih okužb med zaposlenimi v zdravstvu, 15 med zaposlenimi v domovih starejših in osem med oskrbovanci, kažejo podatki sledilnika. Okužbe z novim koronavirusom so v petek potrdili v 106 občinah.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj