Na vsebino

Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?

Razstava pod tem naslovom potuje po nekaterih občinah v Sloveniji in širšo javnost seznanja s pozitivnimi učinki in rezultati evropske kohezijske, kmetijske in ribiške politike, v občini Črnomelj bo na ogled v mestnem jedru Črnomlja, med banko in cerkvijo do predvidoma konca junija.

Bralec našega portala pa nam je poslal vprašanje ki glasi:

"Zakaj so razstave na panojih (arhitekturna pred časom in zdaj “Kaj je bilo z evropskim denarjem …”) na parkirišču pri NLB-ju in ne na trgu pred glasbeno šolo?"

Z občine Črnomelj smo prejeli naslednji odgovor:

"Spoštovani,

razstavo z naslovom »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?« sta pripravila Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) ter Ministrstvo za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Razstava potuje po nekaterih občinah in širšo javnost seznanja s pozitivnimi učinki in rezultati evropske kohezijske, kmetijske in ribiške politike. V občini Črnomelj bo na ogled v mestnem jedru Črnomlja, med banko in cerkvijo, od petka 13. maja 2016 do predvidoma konca junija.

Razstava je na tej lokaciji in ne na trgu pred glasbeno šolo, ker bo v petek, 20. 5. 2016, na trgu med cerkvijo in glasbeno šolo potekala maturantska četvorka, ob sobotah je tu tržnica, v juniju pa so predvidene aktivnosti oz. dogodki v okviru prireditve Jurjevanje. Panoji bi tako bili v napoto in so zato postavljeni med banko in cerkvijo.

Obvestilo iz spletne strani Občine Črnomelj:
http://www.crnomelj.si/Obvestila-iz-ob%C4%8Dinske-stavbe/vabilo-na-razstavo-kaj-pa-je-bilo-z-evropskim-denarjem-narejeno-zate-za-tvoj-kraj.html

Lep pozdrav
Kabinet županje"

Tako torej glasi odgovor z občine. Vprašali smo jih tudi, koliko stane "parkirnina" za razstavo, ker so panoji postavljeni na parkirnih mestih, za katere moramo občani plačevati.

Odgovor: "Parkirnina ni bila zaračunana, ker naj bi taka razstava prispevala k dvigu kulture in ozaveščenosti prebivalstva. Občina Črnomelj je ena izmed občin, ki je tudi v pretekli finančni perspektivi prejela sredstva iz različnih evropskih skladov, zato smo bili zaprošeni za predstavitev te razstave."

V fotogaleriji pa delo nepridipravov, ki jih kultura tako ali drugače bolj malo zanima ...

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj