Na vsebino

Kaj pravi vremenska?

Mirna gora (3.12.2017)
Mirna gora (3.12.2017)

Ponoči bo precej jasno, ponekod na Primorskem in Notranjskem pa bo nizka oblačnost. Ponekod po nižinah osrednje in severne Slovenije bo megla. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od -5 do 3, po dolinah severne Slovenije do -8, ob morju okoli 5 stopinj C.

V četrtek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, čez dan se bo pooblačilo tudi ponekod v osrednji Sloveniji. V severnih in vzhodih krajih bo še delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Proti večeru se bodo v hribovitih krajih na zahodu začele pojavljati manjše padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.

V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa na vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med okoli 800 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V noči na soboto se bo meja sneženja spustila do nižin. V soboto čez dan bodo padavine povsod ponehale. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. V nedeljo bo suho vreme.

Nad večjim delom zahodne, osrednje in južne Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte so precej oddaljene od naših krajev. Od severozahoda k nam priteka razmeroma topel in suh zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj