Na vsebino

Kaj pravita prometno in vremensko poročilo?

Ceste:

Ponekod sneži. Promet je upočasnjen, na cestah so tudi posipne in plužne skupine. Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Vreme:

Danes bo oblačno z občasnim sneženjem, ki bo pogostejše v južni polovici Slovenije. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale, le ponekod v južnih krajih se bodo sprva lahko pojavljale še v noči na nedeljo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela in v noči na nedeljo ponehala. Temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 6 °C.

Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -1, ob morju okoli 1 °C, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem do okoli 8 °C.

Danes zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 km/h. V višjih legah Primorske in Notranjske bodo nastajali snežni zameti.

V ponedeljek zjutraj bo delno jasno, čez dan se bo od zahoda nekoliko pooblačilo. Po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V torek bo na Primorskem ter v višjih legah delno jasno, drugod pa pretežno oblačno.

Območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto se iznad severnega Sredozemlja pomika nad Balkan. Nad naše kraje doteka od severa hladen in vlažen zrak.

Vir: Prometi.si, ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj