Na vsebino

Kaj se dogaja s knjižnico oz. dijaškim domom v Črnomlju?

Prejšnji teden smo v uredništvo našega spletnega portala prejeli dopis naše bralke in uporabnice Knjižnice Črnomelj, ki je zapisala tako:

"Pozdravljeni,

z družino knjižnico redno obiskujemo in nas žalosti, ko vidimo, da imajo otroci knjige v prostoru, ki je namenjen odraslim. Tudi vzdušja, ki ga je prej nudil mladinski oddelek, ni več. Res je, da prihajamo v knjižnico zaradi izposoje knjig, a so te zaradi trenutne prenatrpanosti veliko manj pregledno postavljene. Zaposleni v knjižnico pravijo, da imajo prostorsko stisko zaradi statične sanacije, zanima nas, kdaj bo ta končno končana in bo knjižnica dobila preurejene prostore?

Hvala za odgovor."

Vprašanje smo naslovili na Občino Črnomelj in na Knjižnico Črnomelj.

Občina Črnomelj odgovarja:

"Spoštovani,

v skladu z Aneksom k osnovni pogodbi je zaključek del predviden do 31. 12. 2022. Ker gre za zahtevno stavbo grajeno v 60. letih prejšnjega stoletja in zelo kompleksno statično sanacijo, obstaja možnost nepredvidenih del kar bi lahko zamaknilo rok dokončanja del.

Občina Črnomelj je skupaj s Knjižnico Črnomelj izdelala tudi idejo zasnovo sodobne Knjižnice Črnomelj, na podlagi katere v letu 2023 načrtujemo tudi izdelavo projekta za izvedbo (PZI).

S prijaznimi pozdravi.

Kabinet župana"

Odgovor smo prejeli tudi iz Knjižnice Črnomelj:

"Pozdravljeni!

Vezano na zastavljeno vprašanje vam sporočamo, da drži, da smo morali v knjižnici zaradi statične sanacije preurediti prostore in del otroškega oddelka preseliti v čitalnico, kar sigurno vpliva na preglednost gradiva in počutje uporabnikov ter zaposlenih v knjižnici. Prvotni rok za končanje del je bil 5. 8. 2022, sedaj je le-ta podaljšan na 31. 12. 2022. Tako kot uporabniki si tudi zaposleni želimo, da lahko čim prej nemoteno začnemo izvajat našo prireditveno dejavnost ter nazaj vzpostavimo oddelke ter arhiv. Trenutno imamo izdelano Idejno zasnovo prenove Knjižnice Črnomelj, v letu 2023 bo izdelan tudi PZI, tako da bi začeli prenovo knjižničnih prostor. Navsezadnje si Knjižnica Črnomelj, ki ima 60-letno tradicijo, to tudi po vseh letih svojega delovanja zasluži.

Lep dan želim,

Anja Panjan, direktorica"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj