Na vsebino

Kako bo potekala gradnja OŠ Loka Črnomelj

Minuli petek je v prostorih Občine Črnomelj potekal sestanek glede gradnje OŠ Loka Črnomelj, na katerem so bili prisotni ravnateljica šole Damjana Vraničar, predsednica Sveta zavoda OŠ Loka Črnomelj mag. Maja Kocjan in predsednica sveta staršev Renata Lozar. Na srečanju so se seznanili z novimi informacijami in nadaljnjimi koraki glede težko pričakovane gradnje OŠ Loka.

Občina Črnomelj bo do sredine decembra uskladila investicijsko dokumentacijo - Investicijski program (IP), ki bo skladen z amandmajem sprememb državnega proračuna za leto 2022, ki ga je državni zbor sprejel na eni od novembrskih sej. Dokument IP bo poslan na Ministrstvo za izobraževanje in šport, ki bo v začetku januarja pripravilo gradivo za vlado. Na osnovi gradiva bo vlada odprla Načrt razvojnih programov za OŠ Loka Črnomelj, kar bo podlaga za pripravo sklepa o dodelitvi sredstev in nato pogodbe o sofinanciranju.

Po prejemu sklepa vlade, ki bo izdan predvidoma do sredine januarja, bo Občina izdala odločitev o izbiri izvajalca gradnje. Po pravnomočnosti odločitve o oddaji javnega naročila predvidoma do konca januarja, sledi podpis pogodbe z izbranim izvajalcem. Po podpisu pogodbe bo predvidoma do konca februarja organizirana tudi javna predstavitev idejne zasnove OŠ Loka Črnomelj.

Sledilo bo projektiranje, ki bo trajala približno pol leta in pridobivanje gradbenega dovoljenja. Pri projektiranju bosta vključeni tako Občina kot šola. V vmesnem času bodo starejši del šole v celoti porušili. Časovnica rušenja bo naknadno usklajena z izbranim izvajalcem del in samo šolo. Nato bo sledila izgradnja nove šole, ki bo predvidoma trajala okoli 18 mesecev, so še sporočili z Občine Črnomelj.

Vir: foto: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj