Na vsebino

Kako se spopasti z razvojnimi izzivi otrok v predšolskem obdobju

Hoja po prstih, jecljanje, govorno-jezikovni izzivi, sedenje na W, grizenje oblačil, nohtov, nepravilen prijem pisala … Vse to so izzivi s katerimi se srečujejo starši otrok v predšolskem obdobju. O tem, zakaj pride do omenjenih izzivov in kako jih lahko odpravimo, je sinoči v Kulturnem centru Semič predavala Suzana Veselič Priselac.

Suzana Veselič Priselac je sicer magistrica poslovnih ved, ki pa se je z rojstvom svojih dvojčkov Eve in Žana podala na pot posebne vrste pedagogike. Pridobila je namreč diplomo Montessori pedagoga na Montessori inštitutu v Ljubljani, saj je od vzgoje želela nekaj več. Danes vodi varstvo otrok Montessori Ajda, kjer ponuja celotni pristop in podporo pri razvoju otrok. Montessori vzgojo dopolnjuje tudi z znanji kineziologije, integracije refleksov in z ritmičnim gibanjem.

Na predavanju je še posebej izpostavila, na kaj morajo biti pozorni starši pri otrokovem obnašanju, gibanju ter razvoju in zakaj je pomembno učenje osnovati na gibanju. Pojasnila je kako poteka razvoj možganov, kako je vse skupaj povezano z refleksi in kako lahko ustvarimo ravnovesje, da ne prihaja do kompenzacij.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj