Na vsebino

Kdor ljubi knjigo, bodi spoštovan

V ponedeljek smo obiskali Knjižnico Črnomelj, ki je osrednja občinska knjižnica. Prijazno so nas sprejeli. Knjižničarka gospa Jožica Žunič nam je predstavila zgodovino knjižnice, kako deluje in kako je urejena, pokazala pa nam je tudi, kako lahko uporabljamo spletni portal Cobiss. Spregovorila nam je o projektu Rastem s knjigo. Njegov namen je, da širi dobro slovensko mladinsko knjigo med učence sedmošolce, pa tudi starejše, in jih spodbuja k branju. Seznanila nas je s knjigo Mihe Mazzinija Zvezde vabijo in jo podarila Andražu in Eriku, ki obiskujeta 7. razred. Ogledali smo si še postavitev knjig v oddelkih za mladino in odrasle ter čitalnico. Ta je še posebej prijetna, zato smo se tudi fotografirali v Župančičevem kotičku s pesnikovim posvetilom »Kdor ljubi knjigo, bodi spoštovan.« Poleti so knjižnico prenovili, lepi novi prostori so nam bili zelo všeč.
Lucija Konda, 9. r.

Knjižnico smo tudi letos obiskali učenci 7., 8. in 9. razreda. Čeprav smo bili devetošolci vključeni v državni projekt Rastem s knjigo že četrto leto, je bilo tudi letos zanimivo in koristno obnoviti znanje o knjižnici. Knjižnico bom z veseljem še obiskovala.
Živa Mihelić, 9. r.

Letošnji obisk knjižnice je bil takšen kot vsa štiri leta – zanimiv in dobro smo se počutili.
Janez Konda, 9. r.

Najprej nam je gospa knjižničarka predstavila razvoj knjižnice in njeno delovanje ter uporabo programa Cobiss. Nato smo spoznali knjigo Zvezde vabijo in njenega pisatelja. Sedmošolca Erik in Andraž sta jo prejela v dar. Na koncu smo si ogledali knjižnične prostore. Vsi so urejeni, novi pa so še posebej lepi, ker so svetli in veliki. V Knjižnici Črnomelj mi je bilo lepo.
Karmen Šterbenc, 9. r.

Všeč mi je bilo, da sem videl prenovljeno knjižnico in ponovil pravila, kako se moramo obnašati v knjižnici in ravnati s knjigami.
Luka Šegina, 9. r.

V Knjižnici Črnomelj sem bila že velikokrat. Vsakič rada slišim kaj o knjigi, ki jo prejmejo v dar sedmošolci, saj so te knjige res dobre. Knjižnica mi je po prenovi zelo všeč, gospe Jožice Žunič pa sem vedno vesela, saj je zelo prijazna.
Nika Rauh, 9. r.

Novi vhod v knjižnico mi je zelo všeč. Vse v njej je zanimivo. Ima zelo veliko knjig. Najbolj sem si zapomnila, kakšen je red v knjižnici. Bilo mi je zelo lepo. Rada bi šla še kdaj v knjižnico.
Neja Evgenija Ržen, 8. r.

Najbolj sem si zapomnil predstavitev knjige Zvezde vabijo, ki jo je napisal Miha Mazzini, in to, da se je knjižnica velikokrat selila. V knjižnici imajo zelo veliko knjig, časopisov in revij. Najbolj so mi bili všeč bralni kotički, zelo so udobni.
Andraž Bračko Majerle, 7. r.

Knjižnica je zelo lepa, ker je prenovljena. Všeč so mi bili vsi prostori, še posebej pa čitalnica, in da je vse lepo urejeno.
Erik Ržen, 7. r.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj