Na vsebino

Kenguru – šolsko tekmovanje iz matematike

V četrtek, 15. marca 2018, je po vsej Sloveniji potekalo šolsko tekmovanje iz matematike za srednješolce. Na Srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 52 dijakinj in dijakov vseh letnikov in smeri. Običajnemu tekmovanju, ki je bolj poznano pod imenom Kenguru, je sledilo še reševanje dveh nalog odprtega tipa, ki sta imeli funkcijo t.i. odbirnega dela za udeležbo na državnem tekmovanju.

V tekmovalni skupini A, ki je namenjena gimnazijcem, je sodelovalo 46 dijakov. Bronasto priznanje so si prislužili:

– 1. letnik: Marija Absec, Ema Prevalšek in Domen Tomc (vsi 1. aG);

– 2. letnik: Anastasia Golobič, Maša Kambič, Urša Konda, Anže Rom in Nina Težak (vsi 2. aG) ter Maj Perko in Matej Puš (oba 2. bG);

– 3. letnik: Jani Kure, Jan Lovšin in Primož Simonič (vsi 3. bG);

– 4. letnik: Matic Peteh (4. aG).

Na naslednjo stopnjo tekmovanja, t.j. državno, ki bo v soboto, 21. aprila, v Novem mestu, so se uvrstili Marija Absec in Ema Prevalšek (obe 1. aG), Jani Kure (3. bG) ter Matic Peteh (4. aG) in Jurij Krajačič (4. bG).

V tekmovalni skupini B, ki je namenjena dijakom srednjega strokovnega izobraževanja, so sodelovali 4 dijaki. Bronasto priznanje si je prislužil Jože Žunič iz 1. ST. Na državno tekmovanje, ki bo prav tako 21. 4. v Novem mestu, sta se uvrstila Jože Žunič in Simon Simčič, oba iz 1. ST.

V tekmovalni skupini C, ki je namenjena dijakom srednjega poklicnega izobraževanja, sta sodelovala 2 dijaka. Bronasto priznanje bo prejel Kristjan Rožmarin iz 2. OK, uvrstitev na državno tekmovanje pa žal ni uspela nobenemu od tekmovalcev.

Mentorji, t.j. člani aktiva matematikov Jasna Kvenderc, Marko Rožič in Tilen Šetina, čestitamo vsem dijakom za osvojena priznanja, tistim, ki tekmovanje nadaljujejo na državnem nivoju, pa želimo še veliko uspeha v Novem mestu.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj