Na vsebino

Kmečka tržnica v Metliki do nadaljnjega ne bo obratovala

Občina Metlika vse prodajalce in obiskovalce ''sobotne tržnice v TPC GALA v Metliki« obvešča, da zaradi resnosti trenutnih razmer v Sloveniji, vezanih na preprečevanje okužb s SARS-CoV-2, le-ta ne bo organizirano obratovala do nadaljnjega.

Glede na nastale razmere, ko moramo življenje organizirati drugače, želimo v občini Metlika še bolj povezati pridelovalce z lokalno pridelano in predelano hrano domačim potrošnikom zato vas tudi tokrat pozivamo, da kolikor je mogoče posegate po lokalnih proizvodih. Prehranske navade lahko še bolj usmerimo na domače proizvode, ki so sezonsko na voljo, so sveži in dostopni na lokalnem trgu ter niso vezani na dolge logistične poti. S tem tudi vsi skupaj dolgoročno krepimo neodvisnost na prehranskem področju ter zagotavljamo in ohranjamo delovna mesta v kmetijskem sektorju.

Občina Metlika bo na svoji spletni strani objavljala tudi seznam lokalnih ponudnikov hrane z območja občine, vključno s ponudniki tamkajšnje tržnice. Vsi, ki ste pri tem projektu pripravljeni sodelovati, vas pozivamo, da na mail: [email protected] sporočite vaš naslov in pridelke, katere lahko ponudite.

Hvala za razumevanje.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj