Na vsebino

Kmetija Malerič – nove testenine tudi na poličkah Hiše dobrot Bele krajine

Družinska kmetija Malerič iz Črnomlja pravi, da je kmetovanje pri njih sonaravno, krožno in trajnostno. Strankam želijo ponuditi kvalitetno in domače. Seveda pa želijo nuditi tudi kaj novega, tako so v ponudbo dodali nekaj inovativnega. Torej, njihovo kmetovanje je samooskrbno in trajnostno zastavljeno. Njihove visoko hranljive testenine s spirulino najdete tudi na policah Hiše dobrot Bele krajine. Na Kmetiji Malerič imajo možnost osebne dostave po celotni Sloveniji, prav tako pa jih lahko naročite tudi v naši spletni trgovini.

A veste, da so prve slovenske testenine s spirulino v celoti iz Bele krajine?

Pirino belo moko, katera je tudi pod znamko "Belokranjsko" so obogatili z domačo spirulino iz Bele krajine. Z idejo se je začelo, ko so iskali modro-zeleni odtenek testenin. Zakaj ta odtenek? Poslovna darila radi pripravijo personalizirano, prav tako se radi z barvnih odtenki njihovih dobrot približajo logotipu podjetja. Spirulina se je pri njih uporabljala že nekaj let, tako da na zalogi je bilo prvih nekaj gramov za "probo". Ta spirulina je bila vzgojena izpod rok njihovega prijatelja Jaka Kapša, ki je svojo spirulino vzgajal v sklopu magistrske naloge. Nastale so barvite in odlične testenine.

Zakaj super testenine? Ker je spirulina superživilo.

Spirulina (Arthrospira platensis) je modro-zelena alga, ki ima izredno visok delež beljakovin v svoji sestavi. Ker pa vsebuje poleg visoke vrednosti esencialnih (nam nujno potrebnih) aminokislin (beljakovin) tudi visoko vrednost vitaminov in mineralov kot so: Magnezij, železo, B, C, E in K vitamin, se imenuje superživilo.

Vir: Hiša dobrot Bele krajine

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj