Na vsebino

Knjižni moljčki na zaključnem srečanju v Semiču

Z ogledom lutkovno-glasbene predstave Polanski vrag v izvedbi KD Stari Trg ob Kolpi, smo včeraj v Kulturnem centru Semič zaključili srečanja v bralnem klubu Knjižni moljček in Petkovi bralni čajanki za šolsko leto 2022/23. Prireditev je organizirala Knjižnica Črnomelj v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič, ob podpori občin Črnomelj in Semič, ki bralni projekt sofinancirata že vrsto let.

Šolsko leto 2022/23 je bilo uspešno. Na naših mesečnih srečanjih v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in po koroni ponovno tudi v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici, smo se družili z različnimi pravljicami, se igrali, peli, plesali in likovno ustvarjali. Starši smo prisluhnili tudi predavanju dr. Sabine Prah o otrokovi varni navezanosti.

Na zaključno prireditev so bili povabljeni vsi knjižni moljčki (70 otrok), ki so v šestih skupinah obiskovali mesečna pravljična srečanja. Podelili smo 42 priznanj knjižnim moljčkom, ki so sodelovali v projektu Tudi doma beremo in ustvarjamo! in doma skupaj s starši prebrali pet pravljic, nato narisali pet risbic in si tako pridobili naziv NAJ-MOLJČEK. Vsak knjižni moljček je prejel še kuponček presenečenja – čarobno paličico in kuponček za kepico sladoleda v slaščičarni Pri Neđotu v Semiču. Prav tako je priznanja in kupončke prejelo pet otrok, ki so redno obiskovali Petkove bralne čajanke.

V nadaljevanju smo si ogledali izvrstno domačo lutkovno-glasbeno predstavo Polanski vrag v izvedbi članov KD Stari Trg ob Kolpi. Predstava je nastala pod spretnim peresom igralca Tadeja Piška, ki je združil stare poljanske zgodbe in legende. Polanski vrag ni bil prav nič grozen, saj sta ga spretni animatorki Mira Madronič in Marija Kobe ob glasbeni spremljavi Marka Simčiča, prikazali kot zelo majhnega in naivnega. Vrag v predstavi je bil predvsem lačen in kaj vse je moral storiti, da je prišel do koruznih žgancev in si napolniti svoj prazen želodec! In to vse samo za en dan! Veseli smo, da smo si imeli priložnost ogledati predstavo in ekipi čestitamo, saj so bili izbrani za nastop na regijskem festivalu lutkovnih skupin, ki bo potekal 19. aprila 2023 v Mirni.

V septembru 2023 bo v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič ponovno potekal vpis v Bralni klub knjižni moljček (od 3 do 7 let) in v Petkovo bralno čajanko (od 7 do 12 let) za šolsko leto 2023/2024. Prijazno vabljeni k vpisu!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj