Na vsebino

Kolektivna blagovna znamka "Belokranjsko"

V torek, 31. januarja 2023 je potekalo tretje ocenjevanje v sklpou LAS projekta "Kolektivna blagovna znamka destinacije Bela krajina".

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janeze Bogataja ter Francija Jezerška in Mojce Polak so ocenjevali jedi oz. pijače šestih belokranjskih gostinskih ponudnikov.

Ocenjevalni kriteriji so obsegali izvor živil oz. sestavin v jedi, vonj, okus; strokovno pripravo in način postrežbe; oblikovanje; povezanost s temo; uporabnost; trajnostno in družbeno odgovorno poslovanje ponudnika ter nagrajenost.

Z ocenjevanjem smo pričeli na Krasincu v Gostišču Kapušin in nadaljevali v Podzemlju v Gostišču Veselič, potem v Metliki v Hotelu Bela krajina in v semiškem Hotelu Smuk. Z ocenjevanjem smo zaključili v Črnomlju, v Gostilni Müller ter v Kavarni in slaščičarni Sweet & Rich.

Strokovno komisijo je najbolj razveselilo dejstvo, da je na razmeroma majhnem geografskem prostoru zadovoljivo število kakovostne gastronomske ponudbe ter da več kot 90% vseh ponudnikov uporablja živila lokalnih proizvajalcev.

Ocenjenih je bilo skupno 23 jedi iz t.i. gastronomske piramide Bele krajine oz. hišnih jedi. Pozitivno ocenjene bodo pridobile certifikat kakovosti Belokranjsko/Bela krajina finest

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj