Na vsebino

Kolesarski izpit

V mesecu septembru smo začeli s pripravami na kolesarski izpit. Pričeli smo s teoretičnim delom. Še pred izpitom smo morali opraviti poligon s kolesom, kar je bilo zelo zabavno. Na začetku je bil malo težko, ampak nam je z vajo uspelo. Sledil je teoretični izpit, ki ga na začetku niso vsi opravili. Meni je uspelo v prvem poskusu. Na koncu so opravili vsi. Ostal je še najbolj zabaven del – praktična vožnja s kolesom po Dragatušu. Zaradi vaje smo večkrat ostali po pouku. Prišel je dan za izpitno vožnjo. Opazoval nas je policist in učiteljice. Ko smo vsi končali, je prišla učiteljica in je rekla, da so opravili samo štirje. Mislila sem, da nisem med temi štirimi. Ko ji je šlo na smeh, smo ugotovili, da se heca. Potem pa je povedala, da smo opravili vsi. Bili smo tako zadovoljni, da smo od navdušenja kričali, da so nas slišali vsi v okolici. Priprave so bile naporne, ampak na koncu nam je uspelo in ves trud je bil poplačan.

Neža Koce, 5. r.

Septembra smo začeli s kolesarskim izpitom. Najprej smo se pripravljali na teoretični del izpita. Preden smo imeli teoretični del, pa smo morali opraviti še spretnostni poligon. Poligon smo opravili vsi. Nato je sledil teoretični del zares. V prvem poskusu nismo opravili ravno vsi, ampak važno nam je bilo le to, da ga opravimo. Nato, ko smo ga vsi uspešno opravili, smo lahko šli vaditi za praktični del izpita. Dvakrat smo se dobili za vajo in nato je učiteljica Sabina rekla, da nam še kar gre in da bo že jutri poklicala policista. Sporočila nam je, da imamo jutri praktični del zares. Ko smo vsi prišli na cilj, so se učiteljici in policist pogovorili. Učiteljica nam je povedala, da so opravili samo štirje. Vsi smo bili začudeni. Ko smo videli, da se učiteljica smeji, na je bilo vse jasno, da je bila to samo šala. Vsi smo opravili kolesarski izpit. Bili smo zelo veseli. Ves naš trud je bil poplačan.

Lovro Vuk, 5. r.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj