Na vsebino

Končali smo s projektom "Moja najljubša knjiga"

Tudi v šolskem letu 2017/18 smo na OŠ Loka nadaljevali z bralnim projektom »Moja najljubša knjiga«. Vsak mesec je lahko vsak učenec, če je to želel, napisal, katero knjigo si je izbral za svojo najljubšo. Izbrani bralec je bil tudi simbolično nagrajen.

Največkrat so pri tem sodelovali učenci 6. c, še posebej trije: Anja Rožič, Franc Absec in Luka Šimec. Kar tekmovali so med seboj, kdo bo prvi prinesel knjižničarkam listič s kratko vsebino na začetku meseca.

To pa ni bilo tekmovanje, kakršno nam je blizu ob branju knjig za Bralno značko. Mladi bralci so brali knjige z nepopisno vnemo in se pogovarjali o njihovih vsebinah pred in po pouku ter med odmori. Včasih so se med pogovori znašli še njihovi sošolci, kot bi bili »med dvema ognjema«. Ampak mnenja »požiralcev knjig« so prevladala nad tistimi, ki so se jim včasih celo malce nasmihali.

Podpirajmo branje knjig, naj ne bo to tekmovalno, pač pa poučno in vzgojno, saj bo to »dobra naložba« mladim za življenje.

Vir: OŠ Loka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj