Na vsebino

Koncert na viniškem gradu

Grad Vinica je bil danes gostitelj koncerta na katerem je nastopil pevski zbor Muzikalčki in orkestri Glasbene šole Črnomelj. Kot prvi so nastopili ravno mladi pevci, katerih mentorica je Judita Ilenič. Za njimi so na oder (travnik) stopili člani mlajšega godalnega orkestra pod vodstvom Tine Vrščaj. Mlajši godalci so odigrali tri skladbe, v Montijevem Čardašu pa je bil solist na violini Matevž Lesica Štirn.

Tamburaški orkester pod vodstvom Antona Grahka je nastopil kot tretji in se ravno tako predstavil s tremi skladbami. Peter Jud vodi starejši godalni orkester Glasbene šole Črnomelj. V Telemannovem Koncertu za violino v G-duru je bila solistka na violi Kim Riznič, v Vivaldijevem Koncertu za violino v e-molu pa Ana Kolbezen na violini.

Pihalni orkester, ki ga vodi Anton Kralj, je zaključil več kot uspešen koncert v prijetnem ambientu viniškega gradu. Orkester je sam odigral dve skladbi, ob koncu pa so se jim pridružili še Muzikalčki in skupaj so se poslovili z venčkom Vinka Štrucla "Gremo v kino".

Gostitelji so ob koncu koncerta za nastopajoče pripravili sladko presenečenje, vsi obiskovalci pa so bili povabljeni, da si ogledajo grad.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj