Na vsebino

Koncert solistov v Glasbeni šoli Črnomelj

V četrtek zvečer je v dvorani Glasbene šole Črnomelj potekal koncert solistov. Predstavilo se je deset učencev in sicer:

David Migalič je ob klavirski spremljavi Andreja Kuniča na rogu odigral Mozartovo skladbo Abeceda. Njegov mentor je Uroš Vegelj. Jana Peteh (mentor Aljoša Vrščaj) nam je na kitari zaigrala Stachakovo Koračnico in varijacije. Iz oddelka Toneta Kralja je nastopila Zarja Hutar, ki je v 3. razredu klarineta. Predstavila se je s skladbo Chanson Moderne avtorjev N. Hovey in B. Leonard.
Neja Dajčman obiskuje 3. razred violine pri Petru Judu. S korepetitorjem Kuničem sta nam odigrala 1. stavek Riedingovega Koncerta v h-molu, Ina Movrin pa nam je na flavto zaigrala Špansko serenado (W.Popp). Njena mentorica je Mojca Rebolj, tudi Ino je s klavirjem spremljal Andrej Kunič.
Blaž Pezdirec se je na koncertu predstavil s skladbo Wilhelma Bernaua Ples. Blaž je v 4. razredu harmonike, njegov mentor je Miro Dizdar. Takoj za njim je nastopila Laura Bahor iz oddelka tolkal, ki ga vodi Nicolas Sinković. Laura nam je ob klavirski spremljavi Kuniča zaigrala skladbo Xylofravo (W.Mertens).
Ajda Zgaga Misja iz razreda Urške Ristić je na klavirju izvedla Chopinov Valček v a-molu, medtem ko je Zoja Dragoš odigrala skladbo Aurora, katere avtorica je sama.
Za zaključek koncerta sta se nam predstavila Ana Gašperič (mentorica Tina Vrščaj) in Blaž Pavlakovič, ki je Ano spremljal na klavirju. Zaigrala sta nam dve skladbi; Mazurko (H.Wieniawski) in Bravničarjevo Pripovedko.

V prijetnem ambientu in podpori obiskovalcev smo bili priča prav prisrčnemu koncertu.

Vir: Glasbena šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj