Na vsebino

Korekcija cen komunalnih storitev

Občinska sveta občin Črnomelj in Semič sta na februarskih sejah sprejela »Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občinah Črnomelj in Semič«, ki smo ga januarja pripravili v našem podjetju.

Zavedamo se, da nobena podražitev ni priljubljena. Zato smo skušali splošen dvig cen, ki smo mu priča v zadnjega pol leta čim bolj kompenzirati in zmanjšati obremenitev za občane. Dvig stroškov na nivoju celega podjetja je samo zaradi dviga cen električne energije, naftnih derivatov, dviga minimalne plače in materiala ter kooperantov, ocenjen na 458.189 €. Ob upoštevanju racionalizacij, ki smo jih že naredili in jih planiramo izvesti v letu 2022 pa bomo uporabnike dejansko dodatno obremenili samo za 145.474 €. V okviru racionalizacij predvidevamo za 121.000€ znižanje stroškov poslovanja in za 110.000 € dvig prihodkov iz naslova izvajanja drugih storitev GJS in prihodkov tržne dejavnosti.

V povprečju to pomeni za enega uporabnika v štiri članskem gospodinjstvu dvig stroškov komunalnih storitev za 0,8 €/mesec. Nove ene veljajo od 1. 3. 2022, kar pomeni, da je račun, ki ste ga prejeli prvi po novih cenah.

Zaradi sistema popisa vodomerjev, ki se izvaja štirikrat na leto so vsake tri mesece možna odstopanja računov od običajnega zneska. V tem primeru ne gre za podražitev ali pocenitev, pač pa za poračun porabljene vode v obdobju od zadnjega popisa. Če je znesek poračuna velik pomeni, da je v zadnjem obdobju prišlo do neobičajno velike porabe vode, ki je lahko posledica puščanja vode na interni inštalaciji. Občanom svetujemo, da občasno preverijo stanje interne vodovodne inštalacije. Če so v hiši zaprte vse pipe in ostali porabniki vode, mora kolešček na vodomerju stati popolnoma pri miru.

Vir: JP Komunala Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj