Na vsebino

Koristne navade za zdravo življenje

V vrtcu Sonček Semič že nekaj let sodelujemo z zdravstvenim domom Črnomelj. Njihove strokovne delavke, našim otrokom, na zanimiv in bogat način predstavijo in izvedejo različne teme s področja zdravstvene in zobozdravstvene preventive.

Danes je v skupini » Mravljice« medicinska sestra Anita otrokom predstavila temo: Koristne navade za zdravo Življenje. Za začetek je predstavila in prebrala pravljico Maček Hugo.

Pogovarjali smo se: kaj naredimo vsak dan za svoje zdravje, koliko časa se gibljemo zunaj, koliko časa gledamo televizijo, igramo igrice, katere so zdrave in nezdrave navade, kako skrbimo za nego telesa in zob, koliko obrokov imamo, katera hrana in pijača je zdrava. Sestavljali smo zdrave obroke (zajtrk, dopoldansko malico, kosilo, popoldansko malico in večerjo). Prišli smo do ugotovitev, katere so osnovne in najbolj pomembne zdrave navade:

  1. pravilno prehranjevanje,
  2. veliko gibanja

Otroci so pripovedovali o svojih zdravih in manj zdravih navadah doma. Za zaključek delavnice nam je Anita razdelila pobarvanke. Z veseljem smo jih pobarvali.

Vir: Vrtec Sonček Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj