Na vsebino

Koronavirus v Sloveniji: sedem novih okužb in dve novi smrtni žrtvi

V Sloveniji je novi koronavirus v nedeljo zahteval dve novi smrtni žrtvi. Število smrtnih žrtev se je tako povzpelo na 55. Pristojni so na veliko noč izvedli 554 testiranj in potrdili sedem novih okužb. Ob tem velja poudariti, da so opravili pol manj testov kot med tednom. V Sloveniji so do zdaj sicer potrdili 1.212 okužb z novim koronavirusom.

Vlada je prek Twitterja sporočila, da so pristojni na veliko noč izvedli 554 testiranj na novi koronavirus. Potrdili so sedem novih okužb, s čimer se je uradno število okuženih v Sloveniji povzpelo na 1.212. V nedeljo sta za boleznijo covid-19 umrla še dva človeka, s čimer je skupno število smrtnih žrtev pri nas naraslo na 55.

V nedeljo je bilo zaradi bolezni covid-19 hospitaliziranih 95 ljudi, na intenzivni negi se jih je zdravilo 34. Iz bolnišnice sta bila odpuščena dva bolnika, je vlada sporočila prek Twitterja. Do zdaj so pri nas opravili 35.405 testiranj. Iz bolnišnic so do zdaj skupaj odpustili 152 bolnikov s covid-19.

Opazen trend upadanja novih okužb

Trend upadanja števila novih okužb je po poročanju STA opazen, saj so zadnji konec tedna ob podobnem številu opravljenih testov v soboto potrdili 17 novih okužb, v nedeljo pa le sedem. Prvi konec tedna v aprilu je bilo 20 oziroma 24 novih okužb na dan. Manj kot deset novih potrjenih okužb na dan smo v Sloveniji sicer zabeležili nazadnje v začetku marca.

Na kliniki za infekcijske bolezni Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 40 bolnikov s covidom-19, od tega 29 na odraslih oddelkih in 11 v intenzivni enoti, so sporočili na Twitterju. V celjski bolnišnici je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, od tega šest v enoti intenzivne terapije. V nedeljo so enega bolnika odpustili v domačo oskrbo, so sporočili prek Twitterja

V nedeljo je celjsko bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. Kot je premier danes sporočil prek Twitterja, "v bolnišnici dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive epidemije novega koronavirusa in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije".

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj