Na vsebino

Koronavirus: v Sloveniji sto mrtvih, potrdili eno novo okužbo

V četrtek smo v Sloveniji zabeležili še eno smrtno žrtev covida-19. Skupaj je pri nas tako umrlo že sto okuženih. Pristojni so v četrtek na novo odkrili eno potrjeno okužbo. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je povedala, da za zdaj še ni mogoče oceniti, ali so sprostitveni ukrepi varni. Po njenih besedah majhno število na novo potrjenih okužb na dan ne odraža dejanske situacije.

Skupno število umrlih s covid-19 je v Sloveniji z eno novo smrtjo v četrtek doseglo število sto. Pristojni so opravili 1.049 testiranj in pri tem potrdili eno novo okužbo z novim koronavirusom. Iz bolnišnice so odpustili pet oseb, kažejo vladni podatki. Včeraj je bilo hospitaliziranih 47 oseb, od tega 12 na intenzivni negi. Do zdaj so pristojni skupaj opravili 61.027 testiranj.

V Sloveniji se je v četrtek tako nadaljeval vzpodbuden trend minimalnega prirasta novih potrjenih okužb z virusom sars-cov-2, saj so zabeležili le eno okužbo. Opogumlja tudi dodatno znižanje števila bolnikov na zdravljenju v bolnišnicah in na intenzivnih oddelkih, poroča STA.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj