Na vsebino

Kostanjev piknik članov PD Črnomelj in mladih planincev

Pohod smo začeli na Vrčicah, šli po planinski poti čez Blatnik, Škrilj do planinskega doma na Mirni gori. Vodniki Sandi, Matej in Janez niso hiteli, privoščili so nam zadosti počitkov, saj je bilo vreme lepo, toplo. Na Škrilju smo videli medveda, lesenega na obnovljeni stavbi. Takoj smo se napotili v drago za domom. Oskrbnica nam je pripravila čaj, vodniki so narezali kostanj in ga pekli. Otroci smo med tem časom gradili zavetišča, igrali nogomet, se skrivali v gozdu. Še posebno zanimivo je bilo, ko se je znočilo in smo z lučkami »strašili« po gozdu. Ker ni bilo časa pripraviti palic za peko hrenovk, smo jih spekli kar na plošči pekača za kostanj, odlične so bile.

Polna luna je svetila zelo svetlo, mi pa smo morali v kočo. Čakala nas je večerja, palačinke. Vodnica Sonja jih je komaj sproti namazala, toliko smo jih pojedli. Njam!

Po večerji smo se družili v sobah, kartali, si pripovedovali zgodbice. Ker se je ta dan fuul dogajalo, smo komaj zaspali. Vodniki so nam morali še nekajkrat ugasniti luči, utrujenost pa nas je vseeno kmalu premagala in smo sladko zaspali.

Jutro je bilo »wau«, kakšen fantastičen sončni vzhod, kot ga doživiš le v hribih. Pospravili smo sobe in v jedilnici nas je čakal samopostrežni zajtrk. Oskrbnica Jožica in kuharica Tončka sta nas presenetili s polno mizo dobrot. Dobro smo se podprli, saj nas je čakala še dolga pot v dolino. Še prej pa smo izpolnili dnevnike mladega planinca.

Po skupinski fotki smo sestopili po učni poti na Planino in po cesti mimo Kleča na Vrčice. Med potjo smo uživali v jesenskih barvah gozda, reševali gosenice s ceste in se na koncu veselili srečanja s starši.

Lepo smo se imeli in veselimo se zimskega bivakiranja na Mirni gori januarja drugo leto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj