Na vsebino

Kraljica metliške črnine ima svoje vino

Dober mesec dni po kronanju nove kraljice metliške črnine Patricie Blažič, je 22-letna Črnomaljka dobila še svoje uradno vino, brez katerega kraljica nikoli ne odide na pot. Gre za metliško črnino PTP, zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, pridelano v vinski kleti metliške kmetijske zadruge. Predstavitev protokolarnega vina in podpis pogodbe je potekala danes v prostorih Vinske kleti KZ Metlika.

»V ponos nam je, da bo vino pod blagovno znamko Kraljičino vino, metliška črnina naše Vinske kleti Metlika, ki je na najtežjem ocenjevanju metliških črnin na Vinski vigredi, doseglo najvišjo oceno in osvojilo naslov šampion metliških črnin,« je ob podpisu pogodbe povedal direktorica KZ Metlika Tatjana Malešič in dodala, da je to dokaz, da je delo njihovih strokovnjakov na pravi poti. Kot je znano, KZ Metlika letos praznuje 110 let delovanja, lani pa je minilo tudi 50 let, odkar so prvič ustekleničili metliško črnino.

»Menim, da je to vino posebno, saj se v njem skriva pečat tradicije in ga ne moremo pridelati nikjer drugje na svetu, kot prav v Beli krajini. Trudila se bom, da bo v mojem mandatu dosežena še večja prepoznavnost in da bo metliška črnina postala priljubljena mnogim,« pa je ob tej priložnosti povedala Patricia, ki bo leto dni predstavljala belokranjsko in širše slovensko vinorodno področje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj