Na vsebino

Kresnikov nagrajenec Miha Mazzini

Danes smo se dobile članice Bralnega kluba za odrasle in srečanje namenile najboljšemu romanu z letnico izida 2015, in sicer je ta nagrada pripadla Mihu Mazziniju, avtorju romana Otroštvo.

Mazzini v avtobiografskem romanu v izmišljenih slikah, kot ga izvrstno opredeli, podaja pretresljivo zgodbo o odraščanju psihično in fizično zlorabljenega, zapostavljenega otroka, je svojo odločitev utemeljila štiričlanska žirija. Občuteno, tudi nepatetično in nemoralizatorsko demitizira otroštvo kot zlato dobo življenja, hkrati pa izpostavi temeljno formativno vlogo, ki jo ima v življenju posameznika, je žirija še zapisala v utemeljitvi.

V ožjem izboru žirije so bili še Intimno Gabriele Babnik, Veter in odmev Štefana Kardoša, Pianistov dotik Mirta Komela in Piknik Nataše Sukič.

Žirija je sicer skupno obravnavala 115 del z letnico 2015. Nagrado kresnik za najboljši roman preteklega leta so podelili že 26.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj