Na vsebino

Kristina Oberžan tokrat malo drugače

Letošnji sklop mednarodnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad se je prevesil v drugo polovico, za enega izmed dosedanjih vrhuncev pa je poskrbela Kristina Oberžan, ki se je ponovno vrnila na metliško grajsko dvorišče.

Glasbenica, predavateljica in življenjska trenerka, ki je ves čas v tesnem stiku z džezom, je tokrat poskrbela za nepozaben večer z glasbo hrvaških legend zabavne glasbe. Izvrstna vokalistka, ki jo je življenjska pot z domačega Krasinca popeljala v širni svet, je številno metliško občinstvo razvajala z naborom svežih, vrhunsko interpretiranih priredb uspešnic iz repertoarja Oliverja Dragojeviča, Josipe Lisac, Tereze Kesovije, Gibonnija, Parnega Valjka, Meri Cerinić in drugih znanih hrvaških piscev ter izvajalcev na malo bolj »sofisticiran« in intimen način.

Kristina Oberžan slovenske popevke poje že celo življenje in tudi njen prvi album Kakor lep roman jim je bil posvečen. Drugi album My Heart Knew je bil avtorski. Nato pa je začutila, da bi želela tretji malo resnejši projekt posvetiti odlični glasbi in besedilom hrvaških izvajalcev, ki jih Slovenci, če smo iskreni, poznamo skoraj bolje kot svoje. “Zrasli smo s to glasbo, je del nas in je odlično napisana, zato jo še danes vsi poznamo in jo nosimo v srcu,” pravi Kristina, ki še posebej rada zapoje pred domačim občinstvom.

S Kristino so nastopili: Barbara Jager (čelo), Žiga Jamnik (klaviature), Jani Vigec (bas kitara) in Anže Žurbi (kitara).

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj