Na vsebino

Opit zmerjal mimoidoče; ilegalno čez mejo

Policisti so včeraj nekaj po 12. uri med opravljanem nalog v bližini nakupovalnega centra v Črnomlju opazili moškega, ki se je nedostojno vedel, vpil na mimoidoče in jih zmerjal. 40-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvami, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli tihotapca in prebežnike

Sinoči so v Metliki policisti ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes estonskih registrskih oznak. 52-letni državljan Rusije je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Rusije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Poleg tega so na območju Preloke prijeli dva državljana Tunizije in državljana Egipta, na območju Metlike pa državljana Maroka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj