Na vsebino

Kulinarika v arhivskih virih

Včeraj je bila v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom Ljubljana in KC Semič izvedena zanimiva učna ura, ki je povezovala več predmetnih področij (likovna umetnost, gospodinjstvo, tehnika, zgodovina). Šestošolci so v stripu spoznali Zalo, ki v družbi arhivista raziskuje kulinarične arhivske vire. Pot ju iz Idrije popelje v Škofjo Loko, Kranj, Ljubljano in Novo mesto. Navdušena je tudi nad dobrotami v Beli krajini. Arhivske kuharske recepte na plakatih v obliki stripa dopolnjujejo povedni arhivski viri in zanimiva zgodovinska dejstva, ki so jih učenci zapisali tudi na delovne liste.

Še posebej pa je učence s svojo pripovedjo navdušila ilustratorka stripa Monika Klobčar, ki jim je zaupala v pogled tudi svoje lastne skicirke in pokazala tudi svoje spletne kvize in igre.

V okviru prireditev Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine so se v Zgodovinskem arhivu Ljubljana pridružili aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj