Na vsebino

Kulturni praznik v VDC-ju

V Varstvenem delovnem centru Črnomelj, smo varovanci s pomočjo mentoric Nevenke in Sabine, pripravili za sodelavce in zaposlene okroglo mizo, na temo; 8.februar, kulturni praznik. Mimica, Franci, Ana,Teja in Alenka smo prebrali o življenju Franceta Prešerna in recitirali njegove pesmi. Potem smo si pogledali še slike Prešerna, ter kratek film o njegovim življenju v Kranju. Tudi pogovarjali smo se, kako je France preživljal življenje v otroštvu in mladosti. Res je bilo lepo, da smo vsi skupaj sodelovali. Na koncu smo zapeli himno, 7 kitico iz Prešernove pesmi Zdravljica.

V okviru projekta » SKUPAJ JE LEPŠE«-medgeneracijsko druženje, smo bili v Metliki, v DSO Metlika, kjer smo združno pripravili program na temo; France Prešeren, kulturni praznik.

Zelo smo bili veseli povabila iz Doma starejših občanov Metlika, kje so nas lepo sprejeli. Stanovalci in zaposleni so lepo pripravili program. Tudi mi smo bili srečni, ko smo starejšim ljudem predstavili našega največjega Slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Seveda pa je bilo zraven tudi petje različnih pesmi, tako da smo se vsi lepo družili med seboj.

Vir: VDC Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj