Na vsebino

Kvačkarice v Guinnessovo knjigo rekordov

Slovenske kvačkarice se bodo s projektom skupine Slovenija kvačka, v katerem so izdelale tisoč kvačkanih izdelkov, od tega tudi grbe vseh 212 slovenskih občin, vpisale v Guinnessovo knjigo rekordov. Kot so poudarile na četrtkovi novinarski konferenci, pa je še pomembnejše to, da so s projektom povezale Slovenijo in zbudile zanimanje za kvačkanje.

Svoj prispevek so dale tudi tri belokranjske kvačkarice. Elizabeta Trempus je nakvačkala grb občine Črnomelj v velikosti 130 x 150 cm. Po zaslugi spretnih prstov Tine Štukelj ponosno stojita krokarja na grbu občine Metlika v velikosti 132 x 138 cm. Vesela in ponosna na svoj semiški grb velikosti 142 x 142 cm je tudi Duška Pavlin.

V projekt, ki se je začel septembra, se je vključilo 211 ljubiteljic in en ljubitelj kvačkanja. Sprva so se kvačkarice nameravale v Guinnessovo knjigo rekordov vpisati z izdelavo grbov vseh 212 občin, a ker jim tega niso odobrili, so se lotile izdelave skupno tisoč izdelkov, kvačkanih v c2c tehniki, je na četrtkovi novinarski konferenci pojasnila Natalija Križaj.

Projekt se zaključuje danes, saj prav ta čas snemajo in fotografirajo vse izdelke, kar bo osnova za potrditev Guinnessovega rekorda.

Pobudnica projekta Jadranka Smiljić, ki je pred dvema letoma z Anito Kac že dosegla Guinnessov rekord v maratonu neprestanega kvačkanja, je poudarila, da je projekt povezal ne le kvačkarice po vsej državi, ampak tudi njihove družine. Skupno so pripravile okoli 1200 izdelkov, s sodelovanjem v projektu pa so tudi vsaj delno pozabile na epidemijo novega koronavirusa. Je pa Smiljićeva, kot še nekatere druge sodelujoče, obžalovala, da se vsi župani niso odzvali, kot bi pričakovale.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj