Na vsebino

Lepota Bele krajine skozi oči fotografov

V letošnjem letu je že drugič potekal foto natečaj na temo Bele krajine v organizaciji BIG BERRY Kolpa River Resorta v sodelovanju z RIC Bela Krajina. Na natečaj smo prejeli 100 fotografij tako lokalnih fotografov kot obiskovalcev iz različnih koncev sveta. Cilj foto natečaja je bil predvsem pokazati lepoto Bele krajine, saj nanjo pogosto pozabijo še Slovenci, skriva pa neverjetne bisere, ter tople in preproste ljudi, ki z veseljem pokažejo vse skrivne kotičke te prelepe pokrajine.

Med prispelimi fotografijami smo izbrali 20 najboljših in jih v soboto, 18. avgusta, razstavili v BIG BERRY-ju, v sklopu celodnevnega fotografskega dne, ki je bil odprt tako za goste BIG BERRY-ja kot za zunanje obiskovalce. Svetovni dan fotografije smo tako proslavili v stilu in poleg razstave imeli tudi predavanje o alternativni fotografij in delavnico cianotipije, oboje nam je predstavil tokratni BB Mastermind Šarunas Kvietkus, fotograf iz Latvije. Medtem, ko je komisija štela glasove, pa so obiskovalci lahko okusili tudi Semiško penino postreženo kar v reki Kolpi.

Zmagovalec žirije, katere glavni član je bil tudi lanskoletni zmagovalec Tomislav Urh, je bil fotograf, Uroš Novina, ki je bil za zmagovalno fotografijo sončnega zahoda nad Belo krajino ob pravem času, na pravem mestu – terasi svojih prijateljev. Fotografija pa mu je prinesla vikend paket v BIG BERRY Kolpa River Resortu.

Zmagovalec publike, Vinko Kukman, se je pri zmagovalni fotografiji v črno beli barvi igral s svetlobo v stari domačiji. Poleg ogromnega števila čestitk in pohval, pa je dobil tudi košarico polno najrazličnejših lokalnih produktov.

Najpomembnejše pri vsem pa je, da bodo sedaj lepote regije ponesene še naprej in naša želja je, da se bo zaradi njih še kdo dodatno odločil, da si vzame vikend ali teden ali celo dva in spozna lepote Bele krajine tudi sam. Ker to je glavno vodilo BIG BERRY resorta na Kolpi. Prihodnje leto pa bomo foto natečaj zagotovo izvedli tudi tretjič, tako da ne pozabite fotografirati Bele krajine čez leto.

Vir: BIG BERRY

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj