Na vsebino

Lions trgatev

Še predno se trgatev dokončno poslovi iz naših krajev, smo se v Lions klubu Podzemelj Bela krajina družili s svojimi stanovskimi prijatelji tako, kot to v Beli krajini v jesenskem času najraje počnemo – v trgatvi.

V vinogradih KZ Metlika na Vinomerju smo potrgali še zadnjo pozno sorto, žametno črnino, katera se bo spremenila v metliško črnino in darovala po Sloveniji kot naše protokolarno vino Lions kluba Podzemelj Bela krajina.

Namen našega druženja in ideja o trgatvi, se je porodila zaradi pomoči fantu iz Črnomlja, ki je pred kratkim izgubil vid. Prvo načelo Lionizma je pomoč slepim in slabovidnim in tudi sami se trudimo čim večkrat odzvati tovrstnim prošnjam s svojo pomočjo. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za pomoč pri njegovih vsakodnevnih opravilih.

Trgatve smo se udeležili člani domačega kluba, počaščeni pa smo, da nas je prišla pozdraviti guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije, Nadja Pahor Bizjak. Prav tako se nam je pridružil 2. vice guverner, predsednik 2. cone v 2. regiji Nino Maletič in naš predsednik 1. cone v 2.regiji, Vladimir Bahč. Kot gostiteljica v vinogradih, nas je nagovorila tudi direktorica KZ Metlika, ga. Tatjana Malešič, ki je bila sponzor pogostitve na trgatvi in jo zaradi novega produkta iz hiše, ko so julija predstavili prve vinske etikete v Sloveniji v brajici, tudi podprla. Veseli smo bili odziva druženja tudi z našimi prijatelji iz sosednjih klubov: iz Lions kluba Novo mesto, Trebnje, Krško in Brežice.

Predsednica kluba Podzemelj Bela krajina, ga. Janja Dukovčič, je povedala: »V Beli krajini je trgatev praznik, od nekdaj je trgatev veljala za lep družabni dogodek, ki povezuje delo, šego in družabnost . Moja želja je, da to druženje prestopi v tradicionalno trgatev našega Lions kluba Podzemelj Bela Krajina. Zadovoljna sem, da pripadam plemeniti družbi, ki vidi, razume in zna pomagati drugim pomoči potrebnim. Z leti se zavedam, kako pomembno je, da člani Lionsov klubov skupaj zmoremo več, da postajamo vse bolj socialno odprti in si želim graditi dobre odnose. We serve- Pomagamo.«

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj