Na vsebino

Mala valeta

Začetek mini valete se je začel tako, da se je 9. razred predstavil s svojim potovanjem od 1. do 9. razreda. Bile so zanimive zgodbe in tudi šle so zlahka v uho, saj jim je veliko dogajalo. Potem smo imeli tudi kviz, kjer so se pomerili učenci iz 6. razreda (Luka Gešelj, Nika Željko), iz 7. razreda (Andrej Bahor in Zala Puhek) in iz 8. razreda (Val Brenkuš in Sara Horvat). V kvizu so se pogovarjali o izkušnjah, ki so spremljale devetošolce v osnovni šoli. Kviz so zmagali sedmošolci.
Nato so pokazali z igro, kako je, ko imaš v šoli slabšo malico in kako se je bilo šolati, ko je bila karantena.
In končno je napočil čas, da so se osmošolci dokazali, da spadajo v deveti razred. Imeli so tri izzive. Prvi je bil, da si izbiral številke od 1 do 3; seveda so se še prej razdelili v dve skupini. Prva skupina je izbrala številko dve, druga pa številko tri. Za prvi izziv so morali po gredi hoditi v paru z žogo. Prva skupina je morala s parom nositi žogo s trebuhom, medtem pa je druga skupina morala nositi žogo s hrbtom.
Drugi izziv je bil, da si risal na hrbet svojega sošolca in tako dalje do zadnjega. Prva slika je bila drevo in traktor, druga pa drevo, korenček in brokoli skupaj. Daleč od mačke, ki jo je narisal prvi tekmovalec.
Tretji izziv je bil zajčki in korenčki. V tej igri tudi niso bili preveč odlični, ampak so vseeno dobili ključ.
Deveti se je uradno poslovil od nas.
Na koncu so devetošolci še zapeli pesem Čukov z naslovom Zgodba o prijateljstvu, in še dobili pohvale, priznanja, nagrade ter zaključna spričevala.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj