Na vsebino

Manca Izmajlova za uvod v metliško kulturno poletje

Foto: Nikola Vukmanič
Foto: Nikola Vukmanič

Ne zgodi se vsak dan, da slovenski pevec ali pevka izda knjigo. Naša priznana mezzosopranistka Manca Izmajlova je s svojim knjižnim prvencem Vdihni življenje s polnimi pljuči stopila na povsem novo ustvarjalno pot. Svoj priročnik za dvig kakovosti življenja s pomočjo dihalnih vaj je sinoči predstavila tudi na metliškem grajskem dvorišču. Dogodek v organizaciji Ljudske knjižnice Metlika je bil tudi uvod v letošnji sklop tradicionalnih prireditev metliškega kulturnega poletja Pridi zvečer na grad.

Knjiga Vdihni življenje s polnimi pljuči je priročnik za dvig kakovosti življenja s pomočjo dihalnih vaj, ki jih je za svoje odlično pevsko izvajanje, kondicijo in dobro počutje pred pol stoletja razvila ruska operna pevka in pedagoginja Aleksandra Strelnikova. K poučnemu delu je Manca Izmajlova dodala še vrsto koristnih nasvetov in priporočil, tudi receptov, ki jim sicer sama sledi v življenju. Nekaj vaj je Manca tudi v praksi preizkusila z obiskovalci na grajskem dvorišču, predstavitev knjige pa je dopolnila še s krajšim glasbenim nastopom.

Sklop prireditev Pridi zvečer na grad se nadaljuje ta petek ob 19. uri, v Kulturnem domu Metlika, s plesno predstavo Na krilih legende v izvedbi Plesnega društva Krokar.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj