Na vsebino

Maša v Cerkvi Sv. Duha v Črnomlju

V črnomaljski Cerkvi Sv. Duha razstavlja mlada akademska slikarka Maša Gala, ki je na ogled postavila razstavo z naslovom Nova dela. Gre za novo serijo slik pod skupnim naslovom Little boys toys, mešano tehniko kolaža na platnu in grajeno sliko z avtomobilskimi barvami, gradbenim materialom in nitro spreji.

Avtorico in njena dela je predstavil Robert Lozar, za glasbeni program pa sta poskrbela violinistka Tina Vrščaj in kitarist Aljoša Vrščaj. Prvo letošnjo umetniško razstavo je s svojim obiskom počastil tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Maša Gala deluje na področjih slikarstva, grafike in fotografije. Zaključila je študij slikarstva in grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2010 prejela študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo. Na Češkem se je študijsko izpopolnjevala na področju avtorske fotografije. Od leta 2005 razstavlja v Sloveniji in v tujini na različnih samostojnih in skupinskih razstavah. V svojem umetniškem delu prepleta več medijev, kot so slikarstvo, fotografija, stekleni objekti, instalacija in grafika. Poleg umetniške prakse se aktivno vključuje v kulturno in izobraževalno dogajanje v Sloveniji in v tujini, organizacijsko sodeluje s festivali na podočju kulture, mednarodnimi umetniškimi rezidencami in je aktivna na področju mentoriranja mladih. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

Cerkev Sv. Duha že šestnajsto leto obiskovalcem poleg koncertov, literarnih večerov in drugih prireditev na ogled ponuja vrhunska likovna dela slovenskih ustvarjalcev. V tem času se je v tem prostoru zvrstilo že preko 40 kiparskih in slikarskih razstav posameznih razstavljalcev, hkrati pa nastaja in raste bogata mestna umetniška zbirka cerkve Sv. Duha Črnomelj.

Razstava je za oglede odprta vsak torek in četrtek med 9. in 11. uro ter med 12.30 in 14. uro. Možen pa je tudi ogled izven odpiralnega časa v dogovoru z Območno izpostavo JSKD Črnomelj (07 30 61 190). Razstava bo odprta do 16. junija 2023.

Vir: JSKD OI Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj