Na vsebino

Pust širokih ust: županjo zamenjala pikapolonica, pobegla zapornika brez šans

Sejno sobo v metliški mestni hiši so zavzele najmlajše maškarice iz Otroškega vrtca Metlika, županjo Martino Legan Janžekovič pa je v županski pisarni zamenjala pikapolonica, ki prinaša srečo vsem, ki jo boste srečali. Priti do nje pa ni enostavno, saj se boste morali izmuzniti mimo piratke, ki varuje kabinet županje.

Maškare iz semiške osnovne šole in enote vrtca Sonček so na pustni torek obiskale Občino Semič.

V črnomaljskem domu starejših občanov so bili zelo veseli pusta in maškar. Uživali so v slastnih krofih in ritmih harmonike.

Pustno rajanje je potekalo tudi v Domu starejših občanov Metlika. Na Mestnem trgu so stanovalce razveselile maškare iz metliškega vrtca in veseli muzikant gospod Stariha, pustno rajanje pa so pripravili tudi v dislocirani enoti.

V VDC Črnomelj maškare letos niso imele prav veliko dela z odganjanjem zime, so se pa zato zelo lepo zabavale na sončku pri enoti Lunca. Imeli so tudi odlično varovanje, tako da pobegla zapornika nista imela nobenih šans. Valentinčice iz Lunce so poskrbele za miške, muziko in ples.

Vir: Občini Semič in Metlika, DSO Črnomelj in Metlika, VDC Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj