Na vsebino

Matej Tonin in Darko But z županom in gasilci

V Gasilskem domu Metlika sta se včeraj minister za obrambo, Matej Tonin in generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje, Darko But, srečala z županom, predstavniki Gasilske zveze Metlika in predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Metlika.

Predsednik gasilske zveze Metlika, Martin Štubljar, je predstavil delovanje zveze in metliških gasilcev ter pomembno tradicijo gasilstva v Metliki, kjer je bilo ustanovljeno prvo prostovoljno gasilsko društvo v Sloveniji. Amir Mehadžić, predsednik PGD Metlika, je predstavil delovanje PGD Metlika. Spregovorili so o načrtovanih investicijah v prihodnosti, izzivih, s katerimi se srečujejo in statusu Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča.

Dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano si je v Dobravicah ogledal na novo zgrajeno gozdno cesto, ki se na severu navezuje na GC 079331 »Krvavčji vrh – Dobravice«, in je povezana z asfaltno cesto Metlika – Semič. Namen na novo pridobljene ceste je zmanjšanje izvoza lesa po asfaltiranih prometnicah skozi naselja v KS Dobravice in znižanje stroškov spravila lesa na površini ca. 130 ha gozdov.

Vir: GZ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj