Na vsebino

Matic in Patrik iz Semiča zmagovalca 5. sezone Malega šefa Slovenije

"OŠ Semič, prihajava s pokalom in denarjem," sta ponosno dejala Matic Marentič in Patrik Bremec, zmagovalca 5. sezone Malega šefa Slovenije. Mlada Semičana sta se velikega uspeha veselila po izredno napeti borbi v superfinalu, ko sta z eno zvezdico več premagala Tima in Saša iz OŠ Litija.

Spremljali smo finalno oddajo letošnje sezone Malega šefa Slovenije, pred katero sta bila Matic in Patrik nase precej ponosna, saj sta zmagovala iz oddaje v oddajo. Obljubila sta, da bosta v finalu pokazala še več kuharskih tehnik in še zadnjič skušala prepričati žirante. To jima je po napetem superfinalu tudi uspelo!

Za finalno kuhanje so morali tekmovalci pripraviti trihodni meni. Za kuhanje so imeli na voljo 120 minut. Čas je tekel izredno hitro. 35 minut pred koncem sta Patrik in Matic izredno pospešila, na drugi strani sta bila njuna nasprotnika nekoliko bolj zmedena in imela sta za pripraviti še veliko komponent. Matic je moral narediti nove trake iz pastenjaka, ker je nanje pozabil in jih preveč zažgal.

Žiranti so bili izredno navdušeni nad predjedjo Matica in Patrika, pohvalili so tudi okuse in teksturo glavne jedi, malo manj sta bila suverena pri sladici. Na koncu sta si prislužila 12 zvezdic ter z ogromnim nasmehom dvignila zmagovalni pokal, OŠ Belokranjskega odreda Semič pa prinesla zmagovalno donacijo v višini 10.000 evrov.

Vir: 24 ur

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj