Na vsebino

Maturantom podelili spričevala poklicne mature

Foto: SŠ Črnomelj
Foto: SŠ Črnomelj

Na Srednji šoli Črnomelj so danes maturantom poklicne mature programa strojni tehnik svečano podelili spričevala. Maturo je na spomladanskem roku opravljalo 15 dijakov, 14 dijakov je bilo uspešnih, kar je 93,3 odstotni uspeh.

Najbolje se je odrezal Rok Spahić, ki je dosegel 21 od možnih 23 točk. Povprečno število točk na poklicni maturi je bilo sicer 14,64. Slovensko povprečje bo znano v ponedeljek, ko bodo na Državnem izpitnem centru predstavili rezultate vseh treh matur - poklicne, splošne in mednarodne.

V letošnjem šolskem letu se na SŠ Črnomelj lahko tudi pohvalijo, da so certifikat SEJO o znanju tujega jezika, prejeli prav vsi dijaki, ki so opravljali angleščino na poklicni maturi.

Na podelitvi so maturantje prebrali nekaj življenjskih misli, nagovoril jih je tudi v. d. ravnatelja, mag. Zvonko Ivanušič, program pa je popestrila nekdanja dijakinja šole Viviana Kukar, ki je zapela. Prireditev je pod mentorstvom prof. Elizabete Prus povezovala Neža Barič, dijakinja 3. aG.

Iskrene čestitke maturantom in veliko uspeha pri zaposlitvi oziroma nadaljnjem izobraževanju.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj