Na vsebino

Mavrične krajine v Kulturnem centru Semič

V zgornji avli Kulturnega centra Semič so včeraj odprli slikarsko razstavo Mavrične krajine, članic in članov Likovnega društva (LKD) Mavrica iz Novega mesta. Slednji se na njej predstavljajo z deli, ki so nastala na delavnicah v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto. Tokrat so ustvarjali na temo krajin v poljubnih tehnikah. Razstavljena dela je predstavila predsednica LKD Mavrica dr. Alenka Zupan, otvoritev pa je popestril trio flavt Flavtissimo.

Mavrico je šest dolenjskih likovnih zanesenjakov kot sekcijo ustanovilo leta 1998, že leta 2004 pa se je preoblikovala v društvo. Danes je LKD Mavrica Novo mesto po več kot četrt stoletja delovanja eno najbolj prepoznavnih novomeških društev, uveljavljeno doma in na tujem – predvsem po zaslugi članic in članov, ki organizirano prihajajo do novih slikarskih znanj tako, da se udeležujejo likovnih izobraževanj pod strokovnim vodstvom v obliki delavnic, predavanj, tečajev in seminarjev. Člani društva se s svojimi deli udeležujejo številnih likovnih in fotografskih razstav v Sloveniji in tujini.

Na slikah in drugih izdelkih članov društva je v 26-ih letih nastalo več kot sto upodobitev narave, krajin, vedut, tihožitij, šopkov in figuralik v različnih tehnikah: olju, akrilu, akvarelu, tušu, pastelu ali risbi s svinčnikom, flomastrom in ogljem. Njihova dela krasijo tudi številne domove in ustanove.

Razstavo si lahko ogledate do 13. marca.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj