Na vsebino

Medobčinsko redarstvo odgovarja ogorčenim črnomaljskim krvodajalcem

Območno združenje Rdečega križa Črnomelj je v sredo v prostorih OŠ Mirana Jarca Črnomelj pripravilo prvo letošnjo redno krvodajalsko akcijo, na katero se je odzvalo 175 krvodajalcev. Vse lepo in prav, če ne bi med številnimi, ki so se odločili darovati življenjsko tekočino, završalo zaradi medobčinskega redarstva, ki je v času krvodajalske akcije izvajalo nadzor nad nepravilno parkiranimi vozili v okolici osnovne šole.

Na naš elektronski naslov smo prejeli številne ogorčene odzive udeležencev krvodajalske akcije, ki jih je po končani akciji na avtomobilu pričakalo obvestilo redarstva z globo. "Črnomaljski krvodajalci se ob humanitarni akciji darovanja krvi za človeška življenja zahvaljujemo redarski sluzbi za nehumanitarno pobiranje denarja na odvzemnem mestu," so med drugim cinično zapisali jezni krvodajalci. Na našem Facebook profilu so se pod objavo usuli številni nič manj prizanesljivi komentarji. Nekateri so med drugim zahtevali umik izrečenih glob in opravičilo redarstva.

Medobčinsko redarstvo: O krvodajalski akciji nismo bili obveščeni

Na objavo so se danes odzvali tudi iz Službe za medobčinsko redarstvo, ki deluje v sklopu novoustanovljene Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine. Kot so zapisali je Služba za medobčinsko redarstvo 28. februarja izvajala nadzor v bližnji okolici Osnovne šole Mirana Jarca, natančneje v Ulici Otona Župančiča. "Pooblaščena uradna oseba je ob osebni zaznavi nepravilno parkiranih vozil na tem območju sankcionirala samo kršitelje, kjer je s prometno signalizacijo določeno, da se označi čas prihoda na parkirno mesto. Vsa vozila so bila parkirana na parkirnih mestih oddaljeno od osnovne šole, kjer je potekala krvodajalska akcija," so navedli.

"Pojasnjujemo, da Služba za medobčinsko redarstvo o omenjeni krvodajalski akciji ni bila obveščena. Zavedamo se, da je darovanje krvi najdragocenejše, kar lahko podarimo nekomu drugemu, zato namen izvedenega nadzora zagotovo ni bil usmerjen k polnjenju blagajne z izrekanjem glob," so še zapisali.

Kot dodajajo, je naloga medobčinskega redarstva med drugim tudi zagotavljanje varnosti cestnega prometa in varstva cest ter ostalih delovnih področij, ki jih pokriva služba, "kakor tudi čut za sočloveka".

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj