Na vsebino

Merkur v Črnomlju odprl svoj 24. trgovski center

Z leve proti desni: Jure Kapetan, predstavnik poslovodstva Merkur, Marijan Klasnič, vodja TC Merkur Črnomelj, Stanka Kure, ravnateljica vrtca Otona Župančiča Črnomelj, Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.
Z leve proti desni: Jure Kapetan, predstavnik poslovodstva Merkur, Marijan Klasnič, vodja TC Merkur Črnomelj, Stanka Kure, ravnateljica vrtca Otona Župančiča Črnomelj, Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.

Merkur je v Črnomlju odprl prenovljen in z obogateno ponudbo nadgrajen trgovski center, ki se nahaja na nekdanji lokaciji trgovine TGH v Črnomlju in je že 24. trgovski center, s katerim Merkur trgovina širi in krepi svojo maloprodajno mrežo. Za kupce v Črnomlju skrbi 26-članska strokovna prodajna ekipa. Kupcem je na voljo tudi storitev Klikni in prevzemi (izberi na merkur.si, prevzemi v trgovini v Črnomlju). Ob svečani otvoritvi je ravnateljici črnomaljskega vrtca Otona Župančiča Stanki Kure Merkur predal donacijo v višini 2.000 evrov, s katero bo vrtec financiral nakup zunanjega igrala za otroke vrtca.

»Ta Merkurjeva trgovina vključuje vse Merkurjeve oddelke - tako tiste za dom kot za mojstre. Ponudba v centru je namenjena pravnim in fizičnim osebam. S tem v Merkurju nadaljujemo z oskrbo kupcev z domskim, tehničnim, gradbenim, kmetijskim in vrtnim blagom, predvsem pa želimo svojo ponudbo približati kupcem na področju Bele krajine,« so ob današnjem svečanem rezanju otvoritvenega traku sporočili iz Merkurja in dodali, da so se za donacijo vrtcu ob tej priložnosti odločili v skladu z družbeno odgovornimi aktivnostmi podjetja, s katerimi podpirajo tudi različne deležnike v lokalnih skupnostih.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je izrazil zadovoljstvo ob otvoritvi trgovine, za katero meni, da je z nadgradnjo in bogato ponudbo za občane pridobitev, saj lahko v njej ravno v času, ko se pričenjajo intenzivnejša dela na vrtu, poljih in obnovitve ter vzdrževanje doma ter njegove okolice, poskrbijo za vse potrebne nakupe kar v domačem kraju. »Veseli me, da smo v okolje dobili trgovino, ki našim občanom ponuja vse, kar potrebujejo za zunanja dela, dom in družino ter v njej najdejo marsikaj, kar bi drugače morali iskati zunaj Črnomlja, v večjih mestih. To, da imamo takšno pestro trgovsko ponudbo v Beli krajini, je resnično velik prispevek h kvalitetnejšemu bivanjskemu okolju občine in tudi širše. Hvala podjetju tudi za radodarno darilo našemu vrtcu, najmlajši bodo neizmerno veseli novega igrala,« je povedal župan.

Ravnateljica vrtca Otona Župančiča Stanka Kure, ki je z vrtčevskimi otroci z glasbeno-plesno točko popestrila otvoritveno dogajanje, je ob prevzemu donacije dejala: »Veseli in hvaležni smo, da smo to donacijo prejeli ravno v času nabavljanja novega zunanjega igrala za naše malčke, zato je za nas še posebej dobrodošla. Primarna dejavnost v predšolskem obdobju je igra in z novim igralom se bodo otroci urili v plezanju, preizkušali svoje moči, sposobnosti, spretnosti in najpomembnejše je to, da pri različnih igrah tkejo prijateljske vezi. Približujejo se topli dnevi, ko otroci veliko časa preživijo zunaj in prepričana sem, da bodo otroci zelo uživali v novi pridobitvi na vrtčevskem igrišču.«

Marjan Klasnič, vodja Merkur TC Črnomelj je ob otvoritvi izpostavil: »Kupcem s celotne Bele krajine prenovljeni TC Merkur v Črnomlju ponuja povsem nova oddelka, in sicer z avdio in video izdelki na 50 m2 in svetili na kar 100m2. Močno smo okrepili tudi ponudbo na sezonskem oddelku z žari, bazeni in opremo za kampiranje, ki se razteza na kar 275 m2. Bogatejši in posodobljen je tudi oddelek bele tehnike in gospodinjskih aparatov, v skupni izmeri 270m2. Večja ponudba artiklov je tudi na oddelku les in orodje, kjer so kupcem na voljo priznane blagovne znakmke. Ostajajo tudi oddelki fitofarmacije, mešalnica barv in prodaja plina.

Za kupce so v Merkurju pripravili otvoritveni letak s posebno ponudbo in z dvema kuponoma za popust na izbrani izdelek, pri čemer bodo kuponi od 8. 4. - 11. 4. prinašali 15% popust, tisti med 12. 4. - 30. 4. pa 10%. Na otvoritveni dan, 8. 4. 2022 so za prvih 100 kupcev pripravili darilo ob nakupu nad 30 EUR – sivko, podelili pa bodo tudi kupone za gratis malico – okusna malica lokalnega ponudnika restavracije Samarin – te prejme prvih 600 kupcev na blagajni TC-ja za opravljeni nakup. Na otvoritev vabijo tudi poslovne kupce, tudi zanje so pripravili pozornosti. Otvoritev Merkurjeve 24. trgovine je zabavno obarvala tudi ekipa radia Odeon z gosti.

Utrinke z današnje otvoritve si lahko ogledate v spodnjem videu:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj