Na vsebino

Mestna godba Metlika obvešča in vabi

Letošnji junij bi moral biti praznični mesec za Mestno godbo Metlika, saj naj bi godbeniki slavili 170-letnico ustanovitve. Slavje na metliškem placu 26. in 27. junija 2020, ko so godbeniki načrtovali izvedbo slavnostnega koncerta z Vladom Kreslinom in naslednji dan še godbeno parado s 600 nastopajočimi oz. s 16 godbami iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije ter s 5 mažoretnimi skupinami, je na njihovo veliko žalost odnesel zloglasni koronavirus, odsotnost godbenih vaj in odredba o prepovedi zbiranja več kot 500 ljudi.

A veliko slavje vseeno bo! Nov datum praznovanja obletnice je 11. in 12. junij 2021.

Pa vendar bodo godbeniki sezono le imeli priložnost zaključiti s koncertom. Po uspešni pokoronski turneji 7. junija v Metliki, Rosalnicah, Drašičih in na Radovici, ko so godbeniki po 3 mesecih v roke vzeli inštrumente in zaigrali domačinom, sledi še prvi skupni pokoronski koncert Mestne godbe Metlika in tamburašev iz MFS Ivan Navratil.

Metliški godbeniki in tamburaši vas vabijo v petek, 3. julija 2020, ob 21. uri na igrišče Pungart, kjer bodo v sklopu poletnih prireditev »Pridi zvečer na grad« izvedli koncert za občane in občanke. Kot gostje vokalistke bodo nastopile Viviana Kukar, Nikolina Cindrič in Maja Stariha. Napovedovalec bo Matjaž Rus.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo koncert v športni dvorani OŠ Metlika. Vabljeni!

Želimo vam vse najlepše ob današnjem prazniku - dnevu državnosti!

Vir: Mestna godba Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj