Na vsebino

Mestno drevje

Za nami je strokovno predavanje “Mestno drevje”, dr. Jožeta Bavcona in mag. Blanke Ravnjak, ki sta nas včeraj s svojim znanjem in izkušnjami navdušila, hkrati pa nam pomagala začrtati izhodišča za naprej. Dobili smo koristne in praktične napotke, ki jih bomo upoštevali pri saditvi, negi in oskrbi dreves, ki bodo kmalu postala del mesta Črnomelj pa tudi pri vzdrževanju tistih s katerimi sobivamo že vrsto let.

Predavanje nas je še dodatno povezalo z deležniki v prostoru, krajani, nam dalo voljo, pogum in vedenje, da smo na pravi poti, nas hkrati potolažilo s tem, da je vredno poizkusiti tudi, če prvič ne uspe, če se drevo ne “prime”, ker imajo tudi izkušenejši od nas težave na področju, ki ji rečemo praksa. Mestno drevje ima svoje zakonitosti, zahteve in danosti. Lahko ga je požagati, zelo težko pa ga je nadomestiti in uspešno umestiti v prostor. Za slednje je potrebna velika podpora pristojnih institucij ter sokrajanov in verjamemo, da jo imamo.

O mestnem drevju si več lahko preberete TUKAJ.

Vir: Urbano zelenje mesta Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj