Na vsebino

Metka na koncu vasi

Počitniške dni so nam popestrile strokovne delavke iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj. V naš vrtec so “pripeljale” barvito sceno in igrico Metka na koncu vasi.

Igrica je imela zelo pomembno sporočilo. Sporočala nam je, da je prijateljstvo vrednota, brez katere svet gotovo ne bi bil tako lep kot je.

V vasi so živeli otroci. Stanovali so v modri, sivi, beli in oranžni hiši. Radi so se igrali in družili. Metka je bila najmlajša deklica. Rada se je igrala z medvedkom, vendar bi se še rajši igrala z drugimi otroki. Ampak bila je majhna in ni znala ujeti žoge. Zaradi tega so se ji starejši otroci smejali in se niso želeli igrati z njo. Bila je žalostna in osamljena.

Metkino žalost je opazila dobra vila. Metki je zaupala skrivnost: “Če si nekaj res močno želiš, se to uresniči!” In Metka si je res močno želela, da bi lahko ujela žogo ter se igrala z ostalimi otroki. Naslednje jutro so se otroci zopet zbrali. Malo so se vozili s skiroji in nato so se igrali z žogo.

Metka jih je ponovno zaprosila, če se jim lahko pridruži. “Seveda, če ujameš žogo!” so dejali. In glej ga zlomka, Metka je spretno ujela žogo.

Joj, kako je bila vesela!

Otroci so spoznali, da niso ravnali prav. V družbi prijatelja se moramo namreč počutiti dobro in vzpostavljanje novih prijateljstev je nekaj lepega. Pravi prijatelj te sprejme, lahko mu zaupaš in se ob njem počutiš varno. Pravijo, da je resnično prijateljstvo eno največjih daril, ki nam jih lahko podari življenje.

Tako so tudi otroci našega vrtca spoznali, da nam prijateljstvo naredi življenje zanimivo, nas izpopolnjuje, pomaga nam razvijati in izoblikovati pogled na svet. V družbi prijateljev je vse lepše in boljše.

Ob zaključku igrice smo se tudi mi objeli in zapeli pesem Mi se imamo radi, radi, radi, radi …

Zahvaljujemo se strokovnim delavkam iz črnomeljskega vrtca za odigrani predstavi.

Ne samo otroci, tudi odrasli potrebujemo prijatelje. Pravi prijatelji nam prinašajo veselje in smeh.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj