Na vsebino

Metlika: V prihodnjih dneh v nabiralnikih maske za vse občane

Epidemija korona virusa je življenje v naši občini spremenila, kar občutimo in vidimo vsi. S 30. marcem 2020 je začel veljati Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Odlok določa, da je potrebno pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezno uporabljati zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela ter zaščitne rokavice.

Ker želimo našim občanom v čim večji meri zagotoviti varnost ter omejiti širjenje virusa in je dostop do mask trenutno zelo utežen, smo se na Občini odločili, da pristopimo nasproti občanom. V sodelovanju z lokalnim podjetjem smo se dogovorili in nabavili maske za vse občane.

Maske boste v svoje nabiralnike prejeli v vsako gospodinjstvo v prihodnjem tednu.

Delovna akcija že poteka...

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje navodil in strpnost v situaciji, v kateri smo se znašli. Pazite nase, ostanite doma in ostanite zdravi!

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj