Na vsebino

Metliški sokoli na slovesnosti v Novem mestu

Ob 120-letnici rojstva novomeškega olimpionika Leona Štuklja, je Dolenjski muzej danes popoldne pripravil odprtje spominske razstave "Leon 120 let".

Razstavo Dolenjskega muzeja je pripravilo šest avtorjev, med katerimi je poleg sodelavcev muzeja tudi dr. Ivan Čuk iz Fakultete za šport. Direktorica muzeja Jasna Dokl Osolnik se je ob tej priložnosti za sodelovanje zahvalila Štukljevi družini, na čelu s hčerko Lidijo Pauko, ki je zagotovila izjemno število predmetov. Na razstavi so tematsko razdeljeni v tri prostore: v prvem so predmeti, ki pričajo o Štukljevi povezanosti z domačim Novim mestom, v drugem so v ospredju njegovi športni dosežki, v tretjem pa je obiskovalcem na vpogled njegova zasebna plat.

Na slovesnosti so sodelovali tudi metliški sokoli, dogajanje pa se je pred dobre pol ure prestavilo na novi Olimpijski vadbeni center Novo mesto (velodrom v Češči vasi), kjer se je ob 20. uri pričela slavnostna akademija "Iz roda v rod duh išče svojo pot".

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj