Na vsebino

Metliški svetniki o proračunu in pomoči občinam

Metliški občinski svetniki so na 9. redni seji v prvem branju sprejeli odlok o ustanovitvi skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine. Soglašali so tudi s predstavljenim strateškim načrtom Ljudske knjižnice Metlika do leta 2028 ter potrdili sklepe o izplačilu sredstev iz obvezne proračunske rezerve za pomoč trem občinam, ki so bile prizadete v avgustovskih poplavah. Gre za občine Črna na Koroškem, Rečica ob Savinji in Solčava.

Svetniki so v prvem branju sprejeli tudi predlog občinskega proračuna za leto 2024. Ta predvideva slabih 10,9 milijona evrov prihodkov in 12,2 milijona evrov odhodkov. Proračunski primanjkljaj v višini nekaj več kot 1,3 milijona evra bo občina pokrila z zadolževanjem.

Med ostalim so sprejeli tudi sklep o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov, ki niso predvideni v veljavnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Metlika za leto 2024 in potrdili štiri premoženjskopravne zadeve, so še sporočili z metliške občine.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj