Na vsebino

Milena Simčič tudi pri 90-ih z vsem na tekočem

Prvega junija je 90 let napolnila gospa Milena Simčič iz Radovičev pri Metliki. Gospa Milena, ki je ena izmed devetih otrok v družini, tu živi vse življenje, ki ga je posvetila delu na kmetiji.

Z bratom in sestro je živela lepo. Naučila se je tudi voziti traktor in v svoj vinograd v Vidošičih peš hodila vse do svojega 70. leta. Le na kolesu se nikoli ni preizkusila. V domači hiši zdaj živi sama, kjer še vedno postori manjša opravila, pri katerih jih je v pomoč tudi nečak Toni z družino. Ker se rada drži reda, morajo biti stvari narejene po načrtu in ob določeni uri. Da je temu res tako, smo se prepričali tudi sami, ko smo malce zamujali na obisk.

Vse življenje je bila delavna, zagnana, točna in skromna. Najdlje, pravi, je šla do Postojne in sicer takrat, ko je Slovenijo obiskal papež, na morju pa, izpove, še ni bila. Je pa gospa Milena z vsem na tekočem - redno spremlja dnevne dogodke, predvsem pa si rada ogleda mašo.

Ob sorodnikih, prijateljih in sosedih smo ji vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice, občinske organizacije Rdečega križa Metlika, društva Karitas Metlika in županja občine Metlika Martina Legan Janžekovič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj