Na vsebino

Mini olimpijada 2017

Danes je na šolskem igrišču pri Osnovni šoli Komandanta Staneta Dragatuš potekala 6. Mini olimpijda med belokranjskimi vrtci.

Vse prisotne je pozdravil g. ravnatelj Stanislav Dražumerič. 6. mini olimpijado je slavnostno odprla ga. županja Mojca Čemas Stjepanovič in zaželela vsem tekmovalcem obilo športnega uspeha. Prireditev je spretno in v športnem duhu povezoval g. Tadej Fink. Prireditev so še popestrili Leon Pavlinič, ki je zaigral himno, učenci OŠ Dragatuš pod mentorstvom ge. Sabine Povše s plesno točko, otroški pevski zbor pod mentorstvom ge. Robertine Ladika Migalič s pesmijo Vesela otroška in g. Damjan Kuzma iz Zavoda Popotnik z vrtečimi krožniki in POI žogicami. Pri organizaciji so nam pomagali tudi učenci in učitelji šole.

Vsi tekmovalci so bili zmagovalci in dobili lično izdelane medalje. Medalje je sponzorsko izdelalo podjetje KMS Malerič d. o. o., za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

V tekmovalnem duhu smo stkali prijateljske vezi.

Tekmovali so predšolski otroci iz vrtca Dragatuš, Semič, Metlika in Črnomelj. Vrtec Otona Župančiča Črnomelj so zastopali otroci iz skupine Čebelice, navjijali pa otroci iz skupine Žabice (enote Čardak). Pomerili so se v štirih različnih nalogah, kjer so preizkusili svoje gibalne spretnosti. Na koncu so bili zmagovalci vsi otroci. Prejeli so medalije, katere so otrokom podelili ravnatelji vrtcev.

V tekmovalnem duhu smo stkali prijateljske vezi, se preizkusili v žongliranju, vrtenju krožnikov na palici in hoji po vrvi.

Vir: Vrtec Črnomelj, Vrtec Metlika, Športna zveza Črnomelj, Enota vrtca pri OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj