Na vsebino

Močni nalivi bodo prinesli silovito naraščanje voda

Zvečer bodo nevihte postale pogostejše, iznad zahodne in severne Slovenije se bodo proti jutru razširile proti vzhodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, tudi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zjutraj in deloma dopoldne ob morju še jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 18 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od danes zvečer do sobote zjutraj se bodo krajevno pojavljali dolgotrajni nalivi. Pričakujemo predvsem hitre poraste in razlivanje manjših vodotokov in hudournikov.

Obeti: V soboto bodo pogoste padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne od zahoda slabele. V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika: Nad Alpami in zahodnim Sredozemljem je vremenska fronta, povezana s ciklonom nad severnim delom Evrope. V noči na petek se bo pomaknila nad Slovenijo. Za njo bo nad naše kraje od severovzhoda začel pri tleh dotekati nekoliko hladnejši zrak.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj